Pivovarský tokáň

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřové kýty nebo plece
1 cibule
5 stroužků česneku
1 feferonka
sůl
4 lžíce sádla
3 lžíce hladké mouky
1 Masox nebo gulášová kostka
1 lžička sladké papriky
2 dl světlého 10 stupňového piva
1 paprika červená nebo zelená
sýr na postrouhání jídla (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na 2 cibulích opečených dohněda, nakrájených nadrobno. Přidáme 3 lžíce hladké mouky a ještě asi půl minuty restujeme.

  2. Přidáme gulášovou kostku nebo Masox, maso zalijeme, osolíme, přidáme lžičku mleté sladké papriky, rozetřený česnek, pivo a dusíme doměkka.

  3. Papriku nakrájíme na proužky, feferonku na kousíčky a 5 minut před dovařením přidáme k masu. Hotové jídlo můžeme posypat strouhaným sýrem. Podáváme, nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!