Pivní supergulášovka

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g brambor
200 g mletého masa
1 klobása
1 velká cibule
2 masoxy
1 lžíce mleté papriky
1 malá sklenice zelí
250 ml piva
100 ml smetany nebo mléka (nemusí být)
4 česneky
2 lžíce hladké mouky
sádlo
sůl
pepř
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Nasekanou cibuli osmahneme na sádle, přidáme maso a kostičky klobásy, zaprášíme paprikou a osmahneme, zalijeme asi 1,5 l vody, vložíme kostičky brambor.

  2. Vaříme, přidáme masoxy, česnek, sůl, pepř a majoránku, zaklechtáme moukou smíchanou s mlékem nebo smetanou (někdo dá raději přednost jíšce, ale já si oblíbila záklechtku - tak tomu říká moje mamka:-)).

  3. Pak přidáme zelí a pivo, vaříme dokud nejsou suroviny měkké a mezi vařením častěji mícháme. Podáváme s opečeným chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!