Pivní placičky se syrečky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g polohrubé mouky
350 ml světlého piva
30 g droždí
1 lžička cukru
2 vejce
125 g sádla
sůl
80 g Olomouckých syrečků
Na posypání:
hrubá sůl
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme mouku se solí, uděláme důlek. Nalijeme vlažné pivo, rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vzejít kvásek.

  2. Žloutky oddělíme od bílků, přidáme ke kvásku. Dále přilijeme zbytek vlažného piva, rozehřáté vlažné sádlo, osolíme a vypracujeme těsto. Necháme na teplém místě kynout.

  3. Syrečky nastrouháme nahrubo, přidáme k vykynutému těstu a propracujeme, přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 20 minut kynout.

  4. Vykynuté těsto rozválíme na plát a vykrajujeme kolečka, která přendáme na plech vyložený pečicím papírem.Placičky potřeme rozšlehanými bílky, posypeme kmínem, solí, dáme do vyhřáté trouby na 190°C a pečeme dozlatova. Doba pečení záleží na troubě, každá peče jinak. Placičky jsou výborné k vínu, pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!