Piškotový kruh s ovocem a krémem - bobečkový

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
4 vejce
120 g cukru písek
120 g hladké mouky
4 lžíce oleje
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
250 g tvarohu či mascarpone
2x 200 ml šlehačky ke šlehání (31% a více)
3x ztužovač šlehačky Smeta-fix (Dr.Oetker)
cukr moučka dle chuti
čerstvé ovoce, makronky, čokoláda, bonbony - dle fantazie a zásob

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu, všleháme olej, žloutky a zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva. Upečeme cca 30-40 min. ve 25 cm formě na dort, trouba 150°C. Po vychladnutí prokrojíme na 2-3 pláty, jak se budete cítit na práci s korpusem. Kulatým velkým vykrajovátkem vykrojíme střed, aby vznikl kruh.

  2. Tvaroh/mascarpone vyšleháme s cukrem, vlijeme šlehačky, přidáme smeta-fix a šleháme na nejvyšší stupeň dotuha.

  3. První plát korpusu dáme na podložku/tác, do zdobicího sáčku dáme část krému, špičku sáčku odstřihneme na průměr cca 1 cm a postupně děláme na těsto bobečky. Přikryjeme druhým plátem a opakujeme, totéž se třetím plátem. Ze zbytku po vykrojení kruhu můžeme stejným způsobem udělat menší moučník na talířek.

  4. Ozdobíme čerstvým ovocem, kousky čokolády, čokobonbony, živými květy, makronkami... jak kdo chce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!