Kuřecí prsa s exotickým ovocem (bez tuku)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa bez kosti a kůže
1 kaki
1 mandarinka
2 lžičky zavařených brusinek
sůl
pepř
40 g parmezánu

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Kaki oloupeme, nakrájíme na plátky a nasucho opečeme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Opékáme jen chvilku, aby ovoce trochu zhnědlo, ale nerozvařilo se. Vyndáme z pánve.

  3. Na stejné pánvi opečeme oloupanou a na měsíčky rozebranou mandarinku. Opět restujeme jen tak dlouho, aby mandarinky lehce zhnědly, ale nepustily šťávu.

  4. Na stejné pánvi opečeme maso. Maso vyjmeme z pánve, posypeme nastrouhaným parmezánem a udržujeme v teple.

  5. Do pánve vrátíme opečené ovoce, podlijeme cca 3 lžícemi vody, přidáme zavařené brusinky, sůl a pepř. Povaříme za stálého míchání cca 2 minuty. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!