Pikantní žampionová polévka s cizrnou

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g žampionů
1 konzerva cizrny (400 g) nebo odpovídající množství uvařené
1/2 pórku
2 stroužky česneku
2 lžičky mleté papriky
1 lžička uzené papriky (nemusí být)
vločky chilli
1 lžíce másla
2 lžíce mouky
zeleninový vývar
sůl
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, (já je i loupu, ale není nutné) a nakrájíme na plátky. V hrnci rozehřejeme máslo a houby na něm restujeme. Mírně osolíme, přisypeme mouku, krátce osmahneme, přidáme obě papriky, necháme je rozvonět a hned zalijeme vývarem. Rozšleháme, přivedeme k varu, a vaříme celkem cca 20 minut. Cizrnu propláchneme a přidáme ji společně s nakrájeným pórkem a prolisovaným česnekem po deseti minutách k polévce a společně dovaříme. Dochutíme chilli, případně přisolíme.

  2. Polévku bohatě posypeme hladkolistou petželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!