Pikantní smažené kapustičky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

růžičková kapusta
vejce
sůl
pepř
sušený česnek
mletá paprika
cayenský pepř
hladká mouka
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme, opláchneme, necháme oschnúť. Vajce rozšľaháme, vmiešame soľ, čierne korenie, sušený cesnak, papriku.

  2. Kapustičky obalíme v múke, potom vo vaječnej zmesi, strúhanke, zas vo vajci, zas v strúhanke a pomaly smažíme na oleji.

  3. Ja používam pri smažení veľkú pinzetu, v tomto prípade pozor, pinzeta vie veľmi rýchlo obal z kapustičky vyzliecť!

  4. V 200 ml kyslej smotany zamiešam 50 g jemne strúhaného syra a cesnak, s tým je to veľmi chutné, alebo klasická tatárska.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!