Martinské rohlíky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

200 g vody
žloutek
70 g cukru
70 g změklého másla
2 lžičky citrónové šťávy
strouhaná citrónová kůra
špetka soli
250 g polohrubé mouky
250-260 g hladké mouky
21 g droždí
Náplň:
200 g mletého máku
300-350 ml mléka
60 g cukru
2 lžíce marmelády
strouhaný perník (na zahuštění – pokud je třeba)

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na těsto dáme do pekárny a použijeme program Těsto.

  2. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 12 kousků a necháme chvilku odpočinout.

  3. Pak z každého vyválíme ovál, natřeme na něj náplň a zavineme - chtěla jsem, aby mi náplň z krajů rohlíků vykukovala. (Kdo nechce, nenatře náplň až do okrajů vyváleného oválu těsta.)

  4. Svinuté rohlíky dáme kynout na plech s pečící fólií, pak potřeme vejcem (nebo jen zbylým bílkem) a upečeme ve vyhřáté troubě (180-190°/asi 15-20min).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!