Pikantní rýže s chili a dušenou zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek rýže
1 cibule
1 větší mrkev
3 větší růžičky brokolice
1 stonek řapíkatého celeru
2 lžíce sladké chilli omáčky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme a uvaříme dle svých zvyklostí (já ji vařím v 1,5 násobku osolené vody na velmi mírném plameni 17 minut).

  2. Mrkev nahrubo nastrouháme, celer nakrájíme na plátky, brokolici rozebereme na drobné růžičky nebo nasekáme. Na rozpáleném oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli.

  3. Přidáme pokrájenou zeleninu, podlijeme troškou vody (jen několik lžic), přidáme sladkou chilli omáčku, přiklopíme pokličkou a 8 minut podusíme.

  4. Poté vmícháme uvařenou rýži, osolíme a podle chuti můžeme přidat ještě pepř či chilli omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!