Pikantní lovecká fašírka

Recepty, Mleté maso

Suroviny

250 g mletého vepřového masa
150 g loveckého salámu
100 g vyuzené slaniny
50 ml 9% neslazeného kondenzovaného mléka
1 a 1/2 pl koření Hungaria
2 pl sladké chilli omáčky
2 pl Solamylu
3 pl čerstvých nasekaných bylinek
2 cibule
kousek červené papriky do náplně

Postup přípravy receptu

  1. Obě cibule očistíme, jednu nakrájíme nadrobno, druhou na tenké proužky a tu odložíme stranou k pozdějšímu osmažení na přílohu. Z loveckého salámu ukrojíme dva silnější delší špalíčky do náplně a zbytek nakrájíme na velice drobné kostičky. Slaninu nakrájíme na menší kostičky a na suché pánvi vyškvaříme dozlatova.

  2. Mleté maso dáme do mísy, přidáme pokrájenou cibuli, lovecký salám, vyškvařenou slaninku, posekané bylinky a koření Hungária. Zakápneme chilli omáčkou, přidáme mléko, solamyl a vše důkladně promícháme a dáme nejméně na 1 hodinu odpočinout do lednice.

  3. Zapneme troubu na rozehřátí. Po odpočinutí ze směsi vytvarujeme placku, na kterou položíme špalíčky loveckého salámu a pro barevnost plátky červené papriky, vytvarujeme “šišku“, kterou přeneseme do pekáčku, nejlépe na pečící papír. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na nejvyšším stupni 10 minut. Poté výkon trouby ubereme na polovinu a za občasného přelití fašírky výpekem dopékáme 15-20 minut. Po upečení krájíme na širší plátky a podáváme se šťouchanými brambory a cibulkou, kterou jsme si osmažili na tuku po vyškvařené slanince.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!