Pikantní bůček pečený nad brambory

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg bůčku vcelku bez kůže
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
pepř
sůl
na potření:
1 PL medu
1 PL dijónské hořčice
1 PL sójové omáčky
chilli
Na brambory:
1 kg brambor (nakrájených na tenké plátky)
1 velká cibule
3 stroužky česneku
4 bobkové listy
tymián
rozmarýn
pepř
sůl
1/2 l drůbežího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené brambory rozprostřeme na plech, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, bylinky, osolíme, opepříme, vše promícháme a zalijeme vývarem.

  2. Dáme do vyhřáté trouby na 170°C na spodní příčku.

  3. Maso ze strany pod kůží nařežeme do mřížky, vetřeme do něho sůl, pepř a nasekané bylinky, zbytek stran osolíme.

  4. Vložíme na střední příčku na mřížku tak, aby šťáva kapala do brambor.

  5. Vše pečeme pomalu 3 hodiny.

  6. Nakonec z uvedených surovin vymícháme marinádu, kterou maso potřeme a necháme dopéct kůrčičku.

  7. Brambory díky šťávě z masa mají vynikající chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!