Pikantní brambory s česnekem a kuřecími játry

Recepty, Ostatní

Suroviny

500 g kuřecích jater
500 g brambor
majoránka
oregano
uzená paprika + pálivá
3 stroužky česneku
sůl
pepř
60 ml oleje

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme je na 5 minut vařit do osolené vody. Kuřecí játra očistíme, zprudka opečeme na oleji a dáme zatím bokem.

  2. Do misky nalijeme olej, ve kterém rozmícháme majoránku, oregano, obě papriky, prolisovaný česnek, sůl a pepř (všeho koření tak po 1/4 lžičce).

  3. Směs nalijeme na brambory a játra a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů zhruba 40 minut. Během pečení alespoň 2x promícháme. Podáváme s tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!