Domácí paštička

Recepty, Předkrmy

Suroviny

500 g kuřecích jater (zbavených blan)
150 g másla
3 polévkové lžíce smetany ke šlehání
5 polévkových lžic portského vína (nebo koňaku)
tymián
sůl
pepř
cibule na jemno nakrájená
olivový olej
2 stroužky česneku
1 kávová lžička paštikového koření (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji s kouskem másla zpěníme cibulku, prolisovaný česnek, tymián, paštikové koření.

  2. Přidáme očištěná játra a restujeme.

  3. Když jsou játra téměř hotová, přidáme 3 polévkové lžíce portského vína a dalších pět minut restujeme.

  4. Játra přendáme do nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme.

  5. Postupně přidáme máslo, smetanu a zbytek portského.

  6. Paštiku přendáme do mističek nebo uzavíratelných nádob, zalijeme rozpuštěným sádlem a dáme do chladu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!