Píchaná buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 vanilkového cukru
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 3/4 hrnku mléka
- Zálivka:
- 200 g cukr moučka
- 150 g máslo (nebo Hera - rozpustit)
- 5 lžic rumu
- 3 lžice kakaa
- Konečná poleva:
- čokoláda na vaření (rozpuštěná)
- máslo (nebo tuk)
Postup Píchaná buchta
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a vyšleháme šlehačem (kdo chce, může oddělit žloutky a vyšlehat sníh a poté vše smíchat).
Hotové těsto nalijeme do předem vymazané formy (menší pekáček nebo dortová forma) a dáme péct na 180°C asi 30 minut.
Když je buchta hotová, ještě za horka ji napícháme špejlí nebo vařečkou, aby se nám udělaly dírky, do kterých nám nateče předem připravená zálivka. A polijeme.
Nakonec, až buchta vychladne, tak ji jen přelijeme čokoládou, aby se nám zakryly díry. Finální ozdobení si každý zvolí sám.