Píchaná buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1/2 prášku do pečiva
1/2 vanilkového cukru
2 vejce
1/2 hrnku oleje
3/4 hrnku mléka
Zálivka:
200 g cukr moučka
150 g máslo (nebo Hera - rozpustit)
5 lžic rumu
3 lžice kakaa
Konečná poleva:
čokoláda na vaření (rozpuštěná)
máslo (nebo tuk)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady a vyšleháme šlehačem (kdo chce, může oddělit žloutky a vyšlehat sníh a poté vše smíchat).

  2. Hotové těsto nalijeme do předem vymazané formy (menší pekáček nebo dortová forma) a dáme péct na 180°C asi 30 minut.

  3. Když je buchta hotová, ještě za horka ji napícháme špejlí nebo vařečkou, aby se nám udělaly dírky, do kterých nám nateče předem připravená zálivka. A polijeme.

  4. Nakonec, až buchta vychladne, tak ji jen přelijeme čokoládou, aby se nám zakryly díry. Finální ozdobení si každý zvolí sám.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!