Petrželka na způsob kosmatice

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

snítky kudrnaté petrželky
olej na smažení
Na těstíčko:
250 ml studené perlivé vody nebo sodovky
1 velké vejce nebo 2 malá
cca 3 lžíce hladké mouky
50 g strouhaného sýra - nejlépe Parmezán
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Při trhání stonky na petrželce ponechte, abyste měli za co držet. Snítky propláchněte ve studené vodě, třepáním osušte. Perlivou vodu prošlehejte se žloutky, osolte.

  2. Postupně přidávejte dle potřeby mouku (těstíčko by nemělo být příliš husté, asi jako na palačinky). Nakonec opatrně vmíchejte sýr a tuhý sníh z bílků.

  3. Na hlubší pánvi rozehřejte větší množství oleje tak, aby petrželka mohla při smažení plavat. Držte ji za stonku, smáčejte v těstíčku, nechte lehce okapat a pak vkládejte do rozpáleného oleje, trochu přimáčkněte, aby se jednotlivé snítky rozjely.

  4. Smažte dozlatova, osmažené zbavte přebytečného tuku na vrstvě papírových ubrousků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!