Perníková roláda s karamelovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
5 vajec
5 polévkových lžic krupicového cukru
5 lžic polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 1/2 - 2 lžičky perníkového koření
1/4 lžičky prášku do pečiva
KRÉM:
500g tvarohu
3/4 plechovky karamelizovaného Salka
1 lžíce rumu
1 vanilkový cukr - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání přidáme cukr a žloutky.

  2. Mouku si smícháme s kakaaem, kořením (raději dáme méně, po ochutnání můžeme přidat - každé koření je trochu jiné), práškem do pečiva a opatrně vmícháme do vaječné směsi.

  3. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (já ho ještě pomazávám ztuženým tukem) a zprudka upečeme - asi 10 min.

  4. Ještě teplou roládu svineme a necháme vychladnout.

  5. Na krém si vyšleháme tvaroh se Salkem, rumem a vanilkou.

  6. Potřeme vychladlé těsto, stočíme a krémem pomažeme i boky.

  7. Můžeme polít čokoládou, nebo jen posypat ořechy, nebo kokosem, podle vlastní chuti.

  8. Dáme uležet do lednice, nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!