Perník Paříž

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
1 dcl vody
1 dcl oleje
25 dkg cukru krupice
30 dkg polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 prášek do perníku
skořice
mleté ořechy
Pařížská šlehačka:
2 smetany 33%
4 lžíce cukru
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
Poleva:
čokoláda na vaření
5 dkg 100% tuku
5 dkg másla
kokosky kupované

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce, vodu, olej a cukr vyšleháme do pěny a pak přidáme ostatní suroviny, těsto má být řidší, proto možno zředit mlékem. Nalijeme na pekáč vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a upečeme.

  2. Na vychladlý naneseme čokoládovou polevu (vše necháme nad párou rozpustit a pečlivě vymícháme dohladka). Zdobíme pusinkami z pařížské šlehačky a kokoskou přilepenou džemem.

  3. Pařížská šlehačka: do studené smetany zamícháme kakao s cukrem a zahřejeme k bodu varu, stáhneme ze sporáku a necháme vychladit do druhého dne.

  4. Pak ušleháme klasickým způsobem. Pokud chceme mít šlehačku dvoubarevnou, můžeme obarvit kakaem pouze polovinu dávky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!