Perník Paříž
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 1 dcl vody
- 1 dcl oleje
- 25 dkg cukru krupice
- 30 dkg polohrubé mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do perníku
- skořice
- mleté ořechy
- Pařížská šlehačka:
- 2 smetany 33%
- 4 lžíce cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 vanilkový cukr
- Poleva:
- čokoláda na vaření
- 5 dkg 100% tuku
- 5 dkg másla
- kokosky kupované
Postup Perník Paříž
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce, vodu, olej a cukr vyšleháme do pěny a pak přidáme ostatní suroviny, těsto má být řidší, proto možno zředit mlékem. Nalijeme na pekáč vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a upečeme.
Na vychladlý naneseme čokoládovou polevu (vše necháme nad párou rozpustit a pečlivě vymícháme dohladka). Zdobíme pusinkami z pařížské šlehačky a kokoskou přilepenou džemem.
Pařížská šlehačka: do studené smetany zamícháme kakao s cukrem a zahřejeme k bodu varu, stáhneme ze sporáku a necháme vychladit do druhého dne.
Pak ušleháme klasickým způsobem. Pokud chceme mít šlehačku dvoubarevnou, můžeme obarvit kakaem pouze polovinu dávky.