Perník od kačaby:)

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 hrnky polohrubé mouky (popř. podle chuti místo jednoho hrnku polohrubé mouky můžeme přidat 1/2 hrnku - hrnek strouhaného kokosu nebo 1 lžíci rumu, ale 3 hrnky mouky anebo do poloviny těsta kávu či kakao a také 3 hrnky mouky)
2 hrnky cukru krupice
2 hrnky mléka
1 hrnky oleje
1-2 vejce
1 prášek do pečiva
1 prášek do perníku
1 vanilkový cukr
",

Postup přípravy receptu

  1. Polohrubou mouku, cukr, mléko, olej, vejce, prdopeč, prášek do perníku a vanilkový cukr dáme do mísy a ručním šlehačem nebo ručně vše smícháme dohromady.

  2. Těsto nalijeme do máslem či jakýmkoli tukem vymazaného a polohrubou moukou vysypaného vyššího plechu. Pečeme při 150-170°C z obou stran asi půl hodiny - hodinu záleží na tipu trouby, zjistíme, zda-li je perník pečený, špejlí: píchnutím do perníku. Když se těsto nelepí, máme perník hotový. Dobrou chuť:)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!