Pečený králík s hořčičnou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

králík
200 g slaniny
sůl, pepř
1 palička česneku
3–4 snítky rozmarýnu
Hořčičná omáčka:
250 ml zeleninového vývaru
3–4 lžičky dijonské hořčice
1 lžíce medu
sůl, pepř
60 ml smetany
šťáva z jednoho citronu

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C.

  2. Králíka naporcujte na požadovaný počet porcí a každou z nich dobře osolte a opepřete. Následně každý kousek obalte pěkně ve slanině. Většinou budete potřebovat 2 plátky slaniny na každý kousek. Pak vše naskládejte do pekáče. Díky slanině se králík jen tak nevysuší.

  3. Celou palici česneku jen přepulte a přiložte ke králíkovi spolu s rozmarýnem.

  4. Hořčičnou omáčku vytvořte zvlášť v misce. V zeleninovém vývaru rozmíchejte hořčici, med, smetanu a šťávu z poloviny citronu. Omáčku je třeba ochutnat a dostatečně dochutit solí a pepřem.

  5. Hořčičnou omáčku přilijte ke králíkovi a dejte péct na 180 °C. Díky slanině není potřeba králíka přikrývat alobalem. Pečte 1 hodinu až hodinu a půl, podle velikosti králíka.

  6. Po upečení by mělo být šťávy tak akorát. Pokud jí ale máte více, můžete ji po vyndání králíka ještě v pekáčku na plotně zredukovat na požadované množství. Důležité: hlavně šťávu nikam nepřelévejte a redukujte přímo v pekáčku, abyste do ní dostali ještě všechny ostatní chutě v něm připečené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!