Pečený králík s bůčkem

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 králík
600 g bůčku
2 velké cibule
2 palice česneku
sůl
koření na divočinu
mleté nové koření
kmín
tymián
(kousek másla ale nemusí být bůček je tučnější, tak králíka dost omastí.)

Postup přípravy receptu

  1. Králíka naporcujeme, bůček nakrájíme na plátky. Na dno pekáče dáme nahrubo nakrájenou cibuli a polovinu nasekaného česneku.

  2. Králíka s bůčkem osolíme a okořeníme kmínek, novým kořením, kořením na divočinu, tymiánem a střídavě narovnáme do pekáče s cibulí a česnekem.

  3. Na maso dáme druhou polovinu nasekaného česneku a kousek másla, podlijeme trochou vody a dáme péct do trouby vyhřáté na 190°C asi na hodinku. Pak maso obrátíme přiklopíme druhým pekáček a dopečeme do měkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!