Pečený chřest s holandskou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

chřest
3 lžíce přepuštěného másla (používám české ghíčko)
3 žloutky
šťávu z 1/2 citronu
hrubozrnná mořská sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chřest rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. V misce smícháme lžíci přepuštěného másla se solí a pepřem a touto směsí chřest potřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 10 minut.

  2. Mezitím připravíme holandskou omáčku. Nad párou ušleháme žloutky. Vznikne nám nadýchaná pěna, do které pomalu zašleháváme přepuštěné máslo, až získáme hladký krém. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  3. Takto připravenou omáčkou přelijeme pečený chřest a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!