Pečené žampiony plněné quinoou a červenou čočkou s kokosovým mlékem

Recepty, Houby

Suroviny

5 velkých žampionů (celkem asi 250g)
20 g quinoy
1 lžíce oleje
1 šalotka (20g), nakrájená nadrobno
50 g červené čočky
1 cm zázvoru nastrouhaného
1/2 lžičky římského kmínu
2 kuličky nového koření
5 kuliček černého pepře
1/2 lžičky kurkumy
kousek čerstvé chilli papričky, nakrájené najemno
50 ml kokosového mléka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Dejte vařit quinou.

  2. Troubu zapněte na 210˚C.

  3. Od klobouků žampionů odlomte nohy (dále je nebudete potřebovat).

  4. Klobouky vydlabejte lžičkou a hmotu ponechte stranou.

  5. Římský kmín, nové koření a pepř rozdrťte v hmoždíři.

  6. Do rendlíku nalijte olej a zpěňte na něm šalotku. Přidejte nadrcené koření, zázvor a minutu míchejte.

  7. Přidejte vyškrábanou hmotu ze žampionů, kurkumu a chilli. Lehce osolte a asi minutu opékejte.

  8. Přisypte čočku a zalijte 150 ml vody. Za občasného míchání nechte vyvařit vodu.

  9. Přilijte kokosové mléko a dále míchejte. Vařte celkem asi 10-15 minut, dokud čočka nezměkne.

  10. Chceme získat tužší konzistenci.

  11. Po uvaření smíchejte s quinoou.

  12. Žampiony lehce pomažte olejem a dejte 5 minut předpéct. Poté je naplňte směsí a pečte dalších cca 7 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!