Pečené maso se zelím s bobkama

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

nejlépe půl na půl libový bůček
plecko
cibule
česnek
kmín
sůl
bramborové těsto (klidně v prášku)
zelí

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky 3-4 cm, promícháme s rozetřeným česnekem, pokmínujeme, zasypeme cibulí, podlijeme vodou a pečeme do červena.

  2. Z bramborového těsta si uděláme kuličky o průměru 1,5-2 cm, ty uvaříme. Zelí propláchneme, nakrájíme když je dlouhé a uvaříme.

  3. Když se nám upeče maso, vyjmeme ho na pekáček vedle a do výpeku vysypeme zelí i uvařené bramborové knedlíčky. Smícháme a podáváme jako přílohu k pečenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!