Makovo-mandlová bábovka (přirozeně bez lepku)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g změklého másla
30 g moučkového cukru
2 PL javorového sirupu
4 vejce
80 g cukru krupice
150 g mletého máku
80 g mletých mandlí
1 rovná KL skořice
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo s moučkovým cukrem a javorovým sirupem vyšleháme. Přidáme žloutky a nakonec smíchaný mák s mandlemi a skořicí. Zpracujeme v tuhší těsto.

  2. Bílky se špetkou soli chvilku šleháme do bublin. Přihodíme cukr krupici a vyšleháme do tuhého sněhu.

  3. Sníh po částech zlehka obracením zapracujeme postupně do těsta.

  4. Troubu nahřejeme na 170°C (dala jsem horkovzduch+spodní ohřev). Formu přestříkneme olejem ve spreji na formy. Vložíme těsto, uhladíme a dáme péct na cca 30 min. Po této době ozkoušíme upečenost špejlí.

  5. Formu vyndáme a necháme jí 5 minut v klidu. Pak bábovku vyklopíme na rošt a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!