Pečené kotlety s kapustičkami a pažitkovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety s kostí
500 g růžičkové kapusty
40 g másla
1 středně veliká červená cibule
1 lžíce cukru
1 malá chilli paprička
čerstvě drcený pepř
koriandr
fenykl
sůl
trošku oleje
Na omáčku potřebujeme:
4 dl zakysané smetany
3 lžíce nakrájené pažitky
1 stroužek jemně nakrájeného česneku
1 lžička ostré hořčice
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety posypeme směsí koření, které do masa vtlačíme, pokapeme olejem a necháme v chladu odležet. Solíme až těsně před přípravou.

  2. Kapustičky si očistíme, nakrájíme na čtvrtky nebo poloviny - dle velikosti a vložíme do vařící vody se solí, cukrem a nakrájenou chilli papričkou bez semínek.

  3. Povaříme zhruba 2 - 3 minuty, scedíme a necháme okapat. Před podaváním je prohřejeme s máslem.

  4. Kotlety grilujeme na klasickém grilu, grilovací desce nebo připravíme na pánvičce.

  5. Z každé strany grilujeme zhruba po 2 minutách při vyšší teplotě a pak po 4 minutách při střední teplotě, záleží na tom, jaké máme maso.

  6. Na talíře rozdělíme maso, prohřáté kapustičky, kroužky z nakrájené cibule a pažitkovou omáčku. Já měla ještě opečené brambory sypané sezamem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!