Pečené jogurtové brambory

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

asi 8 syrových brambor
cca 300 g bílého jogurtu
5 stroužků česneku
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
cca 100 g strouhaného sýra (dala jsem mozzarellu)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oškrábeme a nastrouháme na tenké plátky (jako okurky). Jogurt smícháme s prolisovaným česnekem, olejem, opepříme a důkladně osolíme - brambory se již solit nebudou.

  2. V přiměřeně velkém pekáčku pokryjeme dno plátky brambor, natřeme ochucený jogurt, opět brambory, jogurt - do spotřebování surovin. Navrchu by měly být brambory.

  3. Zakryté alobalem pečeme asi 50 minut v troubě při cca 170 st. Pak alobal odstraníme, zasypeme sýrem a asi 10 minut dopečeme při teplotě 200 stupňů.

  4. Mohou být přílohou minutkového masa nebo jednoduchou večeří. Do jogurtu nebo do sýra můžete vmíchat i bylinky podle vlastního uvážení - tymián, rozmarýn, petrželku...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!