Tvarohové noky s barevným zelím

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

noky:
250 g tvarohu
sůl
pepř
1 vejce
krupice na zhoustnutí těstíčka
zelí:
1 mrkev
větší hrst sušených hub
1 cibule
450 g kysaného zelí
olej

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh ochutíme solí a pepřem, přidáme vejce a podle potřeby krupici. Noky tvarujeme lžičkou a vkládáme je do vroucí zlehka osolené vody. Krátce provaříme (než noky vyplavou) a přecedíme.

  2. V míse je promícháme se lžící ol. oleje a nasekanou petrželkou. Kysané zelí propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Houby namočíme do teplé vody, cibuli i mrkev nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Přidáme zelí s houbami. Krátce prohřejeme a podáváme s noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!