Pečená zelenina s plátkem krkovičky

Recepty, Přílohy

Suroviny

Zelenina:
2 velké mrkve
1/2 celeru
1 cibule
5 cherry rajčátek
1 hrst mrazených fazolových lusků
sůl
pepř
worcestr
několik snítek tymiánu
několik lístků šalvěje
1 lžíce nasekaného kopru
olivový olej
Maso:
2 plátky vepřové krkovice
sůl
pepř
sladká paprika
granulovaný česnek
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou mrkev nakrájíme na silnější šikmá kolečka a očistěný celer a cibuli na větší kostky, vložíme do pekáčku, přidáme překrojená rajčátka, osolíme, opepříme, promícháme s olivovým olejem a worcestrem. Mezi zeleninu položíme tymián a šalvěj. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. Po 30 min. přidáme fazolové lusky, promícháme a přibližně dalších 30 min. pečeme do změknutí zeleniny, troubu můžeme zesílit na 225 st, aby zelenina zhnědla. Těsně před dopečením zeleninu promícháme s koprem (dáme pozor, aby se kopr nepřipálil).

  2. Krkovičku jemně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sladkou mletou paprikou a česnekem a na pánvi s olejem zprudka opečeme. (Maso můžeme naložit do koření i den dopředu, bude lépe chutnat.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!