Pečená morčátka

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg vepřové kýty
1/2 balíčku sójového granulátu
1 rohlík
namočit do trochu mléka
1 cibule
5 stroužků česneku (i více)
1 vejce
sůl
pepř
velká hrst majoránky
v případě potřeby trochu strouhanky
Na ozdobu:
slanina
nastrouhaný sýr
celý pepř
hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Sójový granulát uvaříme podle návodu s přidáním bujonové kostky, slijeme a vymačkáme.

  2. Maso a cibuli nakrájíme na větší kostky, rohlík vymačkáme.

  3. Maso, cibuli, česnek, rohlík i granulát umeleme dvakrát na masovém strojku.

  4. Vše dobře promícháme s vejcem, dochutíme kořením, podle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Konzistence může být trochu řidší než při smažení.

  5. Na plech si dáme pečicí papír, na něj vytvarujeme tělíčka morčat. Ze slaniny uděláme nožičky, z hřebíčků čumáčky, z pepře očička. Dáme péct (podle trouby, já v plynové pekla necelou hodinku). Podáváme s klasickou rajskou a přílohou, jakou máme rádi (těstoviny, rýže, knedlíky);nebo s bramborami a salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!