Margot roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
5 vajec
5 polévkových lžic cukru
5 polévkových lžic polohrubé mouky
2 kávové lžičky kakaa
Na krém:
300 ml šlehačky Hollé (nebo obyčejný + ztužovač)
1 čokoláda Margot (100 g)
50 ml rumu
50 g čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Cukr s vejci pořádně vyšleháme, 15-20minut. Mouku s kakaem smícháme a opatrně vmícháme do vyšlehaných vajec s cukrem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme v troubě vyhřáté na 180°C, 20 minut.

  2. Ještě horkou roládu lehce pocukrujeme a i s pečícím papírem smotáme a dáme na mřížku zcela vychladnout.

  3. Šlehačku vyšleháme do tuha, do 2/3 přimícháme Margotku nastrouhanou na hrubém struhadle. 1/3 si necháme na potření rolády.

  4. Z vychladlého korpusu sundáme pečicí papír, pokapeme ho rumem, potřeme šlehačkou s nastrouhanou Margotkou, smotáme a potřeme. Z čokolády nastrouháme hoblinky a roládu ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!