Bramborákové rolky s mletým masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

bramborákové těsto:
4 větší brambory oloupané a nastrouhané najemno
100 ml horkého mléka
1 vejce
4-5 stroužků česneku (českého)
1/2 hrnku hladké mouky
sůl
pepř
majoránka
olej na smažení
náplň:
500 g mletého vepřového masa (může být i kuřecí, krůtí..)
sůl
pepř
červená mletá paprika (může být i špetka pálivé nebo kousek nasekané chilli papričky) nebo oblíbená směs koření - já jsem použila Stupkovu Cikánskou směs
tvrdý sýr na posypání (Gouda apod.)

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených ingrediencí vypracujeme bramborákové těsto a na troše oleje osmažíme 4 tenké bramboráky. Jednu stranu smažíme dozlatova, druhou o něco méně (bramboráky budeme ještě zapékat).

  2. Mleté maso smícháme s kořením, případně dosolíme a dobře promícháme.

  3. Masovou směs rozetřeme na tu více osmaženou stranu bramboráků ve vrstvě vysoké asi 0,5 cm. Potom bramboráky zavineme a naskládáme do zapékací nádoby. Vymazávat nemusíme.

  4. Navrch posypeme sýrem a dáme do trouby vyhřáté na 150 °C asi na 30 minut zapéct.Podáváme s nakládanou zeleninou, červenou řepou, kysaným zelím apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!