Pečená kachna s jablky a zázvorem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kachna
2 oloupaná jablka (nakrájená na kousky)
15 větviček tymiánu
5 bobkových listů
100 g oloupaného zázvoru (nakrájeného na kostky)
1 červená cibule
1 žlutá cibule
3 řapíky řapíkatého celeru
sůl
kmín
trochu kuřecího vývaru
panáka brandy (nebo Calvadosu)

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme a osušíme. Jablka, zázvor, tymián, bobkový list, promícháme a touto směsí naplníme bříško. Otvor spíchneme jehlami na ptáčky, nebo zašijeme. Kachnu osolíme a posypeme kmínem z obou stran. Vložíme do pekáče, přidáme řapíky celeru a oloupanou překrojenou cibuli. Přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 220 °C. Pečeme 30 minut, snížíme teplotu na 180 °C pekáč odkryjeme, pečeme za občasného přeléváním vypečenou šťávou zhruba 1-2 hodiny.

  2. Když je kachna měkká vyndáme jí z pekáče, slijeme větší množství tuku. Do zbytku nalijeme vývar, brandy nebo calvados a svaříme na šťávu. Přidáme směs jablek, zázvoru z břišní dutiny, rozmačkáme a necháme provařit. Podáváme s kynutým knedlíkem a červeným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!