Patrové řezy s karamelovo-kávovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
100 g krystalového jemného cukru
100 g hladké mouky
1 lžíce oleje
Krém:
karamelový pudink
300 ml mléka
1 vanilkový cukr
1 lžíce krystalového cukru
125 g (1/2 kostky) másla nebo Hery
1 vrchovatá lžíce sypké tmavé rozpustné kávy

Postup přípravy receptu

  1. Z karamelového pudinkového prášku, mléka, vanilkového a krystalového cukru si uvaříme pudink a dáme si ho vychladnout. Studený pak vyšleháme s povoleným máslem, lžící sypké rozpustné kávy a po ochutnání můžeme přisladit, nám to stačilo, ale někdo má raději víc sladký krém.

  2. V míse si vyšleháme bílky s cukrem do husta, ve druhé misce si ušleháme žloutky s olejem do pěny a pak směs z misek spojíme, lehce rozmícháme třeba stěrkou dohromady a nakonec vmícháme jemně mouku.

  3. Vylijeme na plech s pečícím papírem a ve vyhřáté troubě na 220°C piškot upečeme-hlídáme, je to brzy hotové!

  4. Korpus necháme vychladnout a nařežeme po šířce 3 stejné pruhy, promažeme krémem, mezi vrstvami, na bokách a navrchu. Můžeme ozdobit, každý podle svého-šlehačka, čokoláda, ovoce apod. a necháme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!