Patizonové karbanátky pečené v troubě (vhodné i pro bezlepkovou dietu)

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 větší patizon
tvrdý sýr
2 vajíčka
mouka na zahuštění
sůl
pepř
majoránka
česnek
olej
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Patizon oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme tvrdý sýr, taktéž nastrouhaný nahrubo. Promícháme, do směsi rozklepneme 2 vajíčka a přidáme 4 stroužky prolisovaného česneku. Osolíme, opepříme. Zahustíme moukou.

  2. Na plech vystlaný pečícím papírem klademe malé kopečky, které lžičkou zploštíme. Pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 30 minut.

  3. Druhá varianta je udělat placičky a obalit je ve strouhance. Ty pak poklademe na pečicí papír, pokapeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 220°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!