Patizonové placičky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 patizonu
1 větší brambor
1 malá mrkev
50 g anglické slaniny nakrájené na drobno
1 vejce
mléko podle potřeby
cca 3 lžíce hl. mouky
1 lžíce strouhanky
1 lžíce sušené cibule
3 stroužky utřeného česneku
sůl
kmín
pepř
majoránka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory a mrkev oškrábeme, patizon oloupeme a vykrojíme vnitřek s jadérky. Mrkev nastrouháme na jemno. Brambory a patizon na hrubo, osolíme a necháme chvíli odstát. Po té vylijeme přebytečnou vodu.

  2. Přidáme vejce, koření a zbytek surovin. Mléko s moukou dáváme postupně, až se vytvoří polohusté těstíčko. Smažíme tenké placičky z obou stran do křupava. Hotové dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!