Pastýřská cuketa

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 menší cuketa
100 g kuřecí šunky
1/2 cibule
1,5 rajčete
2 stroužky česneku
2 lžičky strouhanky
sůl
chilli koření podle chuti
2 svazečky uzených korbáčiků
zelená petrželka
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme, neloupeme. Překrojíme napůl, dužinu vydlabeme a necháme ji bokem. Poloviny cuket uvaříme v osolené vodě cca 5 minut a necháme je odkapat.

  2. Na 1 lžíci olivového oleje mezitím osmažíme nasekanou cibuli, česnek, na kostičky nakrájenou šunku, přidáme na kostičky nakrájená rajčata a dužinu z cukety. Osolíme, posypeme čili kořením a chvíli restujeme.

  3. Přidáme strouhanku, ještě chvíli restujeme. Do odstavené směsi nasekáme zelenou petrželku, popřípadě jiné bylinky, podle chuti.

  4. Směsí naplníme půlky cuket a posypeme je nadrobno nakrájenými uzenými korbáčiky.

  5. V předehřáté troubě pečeme cca 20 minut. Podáváme se zeleninou, brambory, nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!