Jablečný dort s rybízem zastudena

Recepty, Moučníky

Suroviny

800 g jablek
250 g červeného rybízu
100 g rybízu na ozdobení
300 ml vody + šťáva z rozmrazeného rybízu
cca 350 ml vody
2 balíčky vanilkových pudinků
2 zakysané smetany
1 celá skořice na vyvaření s jablky
2 vanilkové cukry
250 g kulatých piškotů
rum nebo jiný likér
skořice na ozdobu
kakao na ozdobu
250 g kulatých piškotů
rum nebo jiný likér

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, pokrájíme na kostky, přidáme 300 ml vody, celou skořici a krátce povaříme. Do změklých jablek přidáme ještě rozmrazený rybíz a dál krátce povaříme. Jablka s rybízem rozmačkáme šťouchadlem na brambory.

  2. Vanilkové pudinky rozmícháme ve 350 ml studené vody a štávě, kterou pustil rozmrazený rybíz. Přilijeme k rozštouchanému ovoci a krátce povaříme. Na dno formy, vypláchnuté vodou, rozložíme piškoty, které pokapeme rumem (nebo jiným likérem).

  3. Na piškoty, pokapané rumem, nalijeme vrstvu jablečno-rybízové směsi a zase poklademe piškoty. Opakujeme dokola a končíme vrstvou pudinkové směsi.

  4. Dáme do chladu na cca 1 hodinu. Zakysané smetany a vanilkové cukry ušleháme a potřeme povrch dortu. Posypeme skořicí s kakaem a dáme do chladu přes noc. Zdobíme šlehačkou a rybízem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!