Pařížské rohlíčky s dejmalovým krémem

Recepty, Cukroví

Suroviny

Rohlíčky:
5 dkg hladké mouky
20 dkg moučkového cukru
25 dkg vlašských ořechů (mletých)
1 vejce
1 žloutek
Dejmalův krém:
20 dkg stuženého 100%-ního tuku
25 dkg másla
25 dkg moučkového cukru
2 vejce
6 lžic rumu
kakao
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Těsto necháme odležet a poté vykrajujeme podkovičky/rohlíčky a pečeme na 170 stupňů.

  2. Na hotové rohlíčky nastříkáme sáčkem se zdobící špičkou krém a namáčíme (krém) v čokoládě.

  3. Krém: Vše kromě tuku ušleháme (srazí se to). Dále rozpustíme 20 dkg tuku (100%) a vychladlý (vlažný) tuk zašleháme do krému.

  4. Čokoládová poleva: rozpustíme si čokoládu spolu se ztuženým tukem, aby nám vznikla poleva, do níž namáčíme krém na rohlíčkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!