Papriková omáčka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 lžíce sádla
1 větší cibule
800 g kýty
sůl
pepř
1 lžíce provensálského koření
3 lžíce koření gyros
1 lžička mleté sladké papriky
2 stroužky česneku
půl skleničky sterilované červené papriky (proužky)
2,5 litru vepřového vývaru
4-5 lžic polohrubé mouky
voda
rýže nebo těstoviny nebo houskový knedlík (dle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme sádlo, osmažíme cibulku dozlatova, přidáme na kostky pokrájené maso. Až se maso zatáhne, osolíme, opepříme a přidáme veškeré koření + prolisovaný česnek. Zamícháme a přidáme papričky včetně vody, která zbyla ve sklenici.

  2. Přilijeme trochu vývaru, jen tolik, aby se mělo maso v čem dusit. A necháme 10 minut přiklopené.

  3. Odklopíme, přilijeme vývar a na nejmenším ohni necháme dusit pod pokličkou, třeba každou půl hodinu kontrolujeme, jestli už je maso měkké.

  4. Když je maso úplně měkké, nalijeme do hlubokého talíře tak cca 1,5 hrnku studené vody a přisypeme mouku, metličkou rozšleháme, aby tam nebyly žádné hrudky a přes metličku vlijeme do omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!