Panna cotta s broskvovým pyré

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na panna cotta:
355 ml plnotučného mléka
120 ml smetany ke šlehání 31%
7 g želatiny
75 g krystalového cukru
1/2 KL vanilkového extraktu
Na broskvové pyré:
300 g broskví (oloupaných a nakrájených na kostičky)
1 PL likéru (broskvového nebo volitelně)
2 – 4 PL krupicového cukru (podle sladkosti broskví)

Postup přípravy receptu

  1. Panna cotta: ¼ hrnku (60 ml) mléka nalijeme do malé misky a posypeme želatinou. Necháme stát 5 minut.

  2. Mezitím smícháme ve středně velkém hrnci zbylé mléko a smetanu, přidáme cukr a na nižším stupni přivedeme k varu.

  3. Hrnec sundáme z plotny a přidáme vanilkový extrakt a želatinu v mléce.

  4. Metlou jemně vymícháme dohladka a následně rozdělíme do 4 – 6 sklenic/ misek. 5. Necháme v lednici vychladit.

  5. Broskvové pyré: všechny suroviny rozmixujeme v klasickém mixeru nebo ponorným mixerem dohladka. Zkontrolujeme sladkost – můžeme cukr přidat, nebo naopak na začátku použít méně cukru a postupně přidávat.

  6. Pyré opatrně nalijeme na lehce vychlazenou/ ztuhlou panna cotta a necháme řádně vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!