Pangasové špízy s olivami a sušenými rajčaty

Recepty, Ryby

Suroviny

0,5 kg pangasia filety
olivy bez pecky (možno plněné např.paprikou, ančovičkou…)
sušená rajčata
oblíbené koření na ryby
sušená citrovová kůra
citronová šťáva
olivový olej
špejle

Postup přípravy receptu

  1. Filety nakrájíme podélně na proužky cca 1,5-2 cm široké a 10 cm dlouhé. Půlku sušeného rajčete nebo celou olivu omotáme proužkem ryby, postupně napíchneme na špejli 4 kousky.

  2. Celý špíz namočíme do směsi koření na ryby, trochy citronové šťávy a citronové kůry a oleje a necháme cca 15 min. marinovat.

  3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a špízy pomalu opečeme pod pokličkou. Podáváme s bramborovou kaší či hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!