Bramboračka Pětipeské babičky
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 4 středně velké brambory
- 1 menší kedlubna
- 1 mrkev
- 1/2 pórku
- 3 lžíce čerstvého hrášku
- 1 list kapusty
- 5 lesních hub (klouzků)
- kousek květáku
- 2 kávové lžičky mletého kmínu
- snítku libečku
- 3 stroužky česneku (prolisovat nebo utřít)
- trochu čerstvé majoránky
- sůl
- pepř
- do polévky vyvařit kůži z domácí uzené slaniny
- sekaná pažitka
Postup Bramboračka Pětipeské babičky
Postup přípravy receptu
-
Omytou zeleninu nakrájíme na kostky a spolu s kořením a kůží přelijeme 2 1/2l vody.
Vše přivedeme k varu.
Vaříme dokud není zelenina měkká. Polévka díky uzené kůži, libečku a houbám získá krásnou chuť i vůni.
Já polévku dál nezahušťuji, ale babička ji zahušťovala jíškou z másla a hladké mouky - jíška se musí provařit. (1 a ½ polévkové lžíce másla a 1 polévková lžíce hladké mouky).
Nakonec nasypeme nasekanou pažitku