Panenka na minutku s pečenými brambory a zeleninou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová panenka
olivový olej
sůl
pepř
plnotučná hořčice
kuřecí vývar na podlití
oříšek másla
lžíce hladké mouky
brambory (maličké brambůrky)
olivový olej
sůl
pepř
kmín
podravka
baby karotka
špagetová dýně
grilovací koření
sůl
pepř
máslo
olivový olej
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Panenku jsem odblanila, nakrájela na 4 špalíky a překrojila příčně napůl, nasolila, opepřila, zakápla olivovým olejem, nechala hodinu v lednici odležet.

  2. Na rozpálené pánvi jsem panenku zprudka opekla, poté podlila mírně kuřecím vývarem (uschovávám si průběžně v mrazáku) a do změknutí jsem pod poklicí dusila.

  3. Pro získání dobrého výpeku jsem do šťávy dala 2 lžíce plnotučné hořčice, povařila a pak jsem vmíchala máslo s hladkou mouku na kašičku, povařila.

  4. Malinké brambůrky jsem pořádně omyla, rozkrájela na půlky, osolila, opepřila, okmínovala, posypala podravkou, zakápla olivovým olejem a vložila do rozpálené trouby, při 180°C jsem je pekla do změknutí.

  5. Špagetovou dýni jsem omyla, nakrájela na 1 cm silné plátky, osolila, opepřila, posypala grilovacím kořením. Na rozpálenou pánev dala lžíci olivového oleje a nejdříve zprudka jsem plátky opekla, pak stáhla teplotu a pomalu opékala, dokud nezměkne a nechytne krásnou karamelovou barvu.

  6. Baby karotku jsem dělala stejným postupem, ale na máslíčku. Podávala jsem s domácí tatarkou a brusinkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!