Pálivý guláš z hovězího krku na barevných paprikách a chilli papričkách - dnes podle manžela

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1500 g hovězího krku
500 g cibule
180 g sádla
2 zelené papriky
1 velká kulatá červená paprika
1 ČL drcených chilli papriček
špetka Kayenského pepře
špetka saturejky
2 – 3 čajové lžičky červené sypké papriky
čerstvý mletý pepř
sůl
drcený kmín
majoránka
2 stroužky česneku
1 malý rajský protlak
mouka hladká na záklechtku
vývar na podlévání

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si dáme vařit kosti s libečkem a solí a česnekem na vývar na podlití.

  2. Hovězí krk kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky (cca 3 cm). Do hlubší nádoby dáme rozehřát sádlo, přidáme na drobné kostičky pokrájené cibule a restujeme do růžovo-hnědé barvy. Přisypeme oloupané česnekové plátky a necháme pěkně rozvonět.

  3. Vložíme zprudka orestovat pokrájené hovězí maso, aby se pěkně zatáhlo. Přidáme saturejku, Kayenský pepř, červenou sypkou papriku, rajský protlak, drcený kmín, čerstvý mletý pepř a dusíme doměkka. Podléváme připraveným vývarem.

  4. Když je maso poloměkké, přidáme na proužky pokrájenou zelenou a červenou papriku, drcené sušené chilli papričky, podlijeme opět vývarem a dál dusíme až do vysmahnutí guláše.

  5. Pokud je potřeba a když se nám zdá, že guláš není hustý, tak v hrnku s vlažným vývarem rozkvrdláme hladkou mouku a metličkou zašleháme za stálého míchání ke šťávě k masu.

  6. Přidáme podle potřeby sůl, majoránku, dál dochutíme kořením podle potřeby a ještě chvíli promícháváme a necháme dál dojít (cca 10 minut). Podáváme s knedlíkem, nebo se širokými nudlemi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!