Ovocný perník s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
2 vejce
160 g cukru krupice, dle sladkosti ovoce
220 g polohrubé mouky
1 prášek do perníku
1 plnější lžíce kakaa
80 ml oleje
100 ml mléka
Déle:
švestky (nebo ovoce dle sezóny-jablka, hrušky, mirabelky, slívy...)
1 hrnek drobenky

Postup přípravy receptu

  1. Koláčovou formu nebo remosku o průměru cca 30 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem.

  2. Mouku, cukr, kakao a kypřidlo smícháme v míse a do směsi přidáme vejce, olej a mléko. Vše dobře promícháme v hladké těsto, které nalijeme do připravené formy nebo remosky a rovnoměrně rozetřeme.

  3. Na těsto poklademe těsně vedle sebe vrstvu očištěného ovoce (já použil švestky, řeznou stranou nahoru), kterou následně posypeme drobenkou (tu můžeme navíc dochutit skořicí nebo hrstí mletých ořechů).

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C nebo v remosce cca 30 minut, vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí. Po vychladnutí pokrájíme a podáváme.

  5. Jako obměnu, kdo rád ořechy nebo kokos, může přidat hrst i přímo do těsta. Ovoce můžeme dát dle vlastní chuti a sezóny. Osvědčilo se i bezsemenné hroznové víno.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!