Ovocný crumble

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

200 g švestek
50 g mandlí
50 g ovesných vloček
50 g strouhaného kokosu
50 g vlašských ořechů
2 polévkové lžíce ječného sladu
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Menší misku na zapékání vymastíme máslem. Švestky opláchneme, vypeckujeme a nakrájíme na menší měsíčky. Uložíme je na dno misky.

  2. V kuchyňském robotu opatrně rozmixujeme mandle, kokos, vločky a ořechy na menší kousky.

  3. Nakonec přidáme ječný slad a změklé máslo.

  4. Vzniklou drobenkou přikryjeme švestky a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C asi na 20–30 minut. Podáváme ještě teplé, nebo i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!