Pórkovo-cibulový koláč

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 pórky
2 střední cibule
200 g tvrdého sýra
3 vejce
250 ml smetany
mozzarella
máslo
muškátový oříšek
sůl
pepř
1 balení listového těsta

Postup přípravy receptu

  1. Pórek omyjeme a pokrájíme na kolečka, cibuli oloupeme a nakrájíme na půl kolečka.

  2. Do pánve dáme rozehřát máslo a cibuli s pórkem na něm osmahneme, dokud cibule nezesklovatí a pórek nezměkne.

  3. Mezitím do mísy nastrouháme sýr, přidáme vejce a smetanu, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a vše promícháme.

  4. Do sýrové směsi přidáme pórek s cibulí a znovu promícháme.

  5. Listové těsto vyválíme a vyložíme jím připravenou formu i po okrajích.

  6. Vlijeme sýrovo-pórkovou směs a poklademe kousky mozzarelly.

  7. Připravený koláč vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů a pečeme 20-30 minut.

  8. Okraje by měly mít zlatavou barvu a sýr na koláči musí být mírně hnědý.

  9. Pak koláč vyndáme z trouby a necháme chvíli vychladnout. Je výborný teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!