Ovocné řezy se želatinou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
200 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
50 g kokosu
8 lžic oleje
8 lžic vody
4 vejce
1 prášek do pečení
Želatina:
2 sáčky cukrárenské želé Dr. Oetkera v prášku
cukr krupice dle receptu

Postup přípravy receptu

  1. Dáme všechny ingredience do mísy, zamícháme, potom ušleháme. Vymažeme hlubší plech tukem a vysypeme kokosem. Na plech vylijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby.

  2. Než se nám korpus upeče, připravíme ovoce. Můžeme použít jakékoliv ovoce, čerstvé, z mrazáku nebo kompotované, podle toho, co máme k dispozici. Já měla v mrazáku borůvky a broskve. Jestliže máme ovoce z mrazáku nebo kompotu necháme důkladně okapat.

  3. Šťávu z ovoce použijeme při vaření želatiny, tu uvaříme podle receptu. Na vychladlý korpus rozložíme ovoce a zalijeme želatinou, kterou necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!