Ovesná kaše s banánem, burákovým máslem a ořechy

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

1 větší zralý banán (nakrájený na menší kousky)
1/2 lžíce arašídového másla
1/2 hrnku ovesných vloček (můžou to být ty lehce nasekané na rychlou přípravu)
1 lžička chia semínek
1 hrnek mandlového, sojového či jiného rostlinného mléka
1 lžička mleté skořice
2 lžíce rozinek
špetka muškátového oříšku
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
další arašídové máslo
ořechy
rozinky
javorový sirup
(koření na ozdobu)

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozehřejeme trochu kokosového oleje či jiného rostlinného tuku a opečeme na něm banán. Pro ještě intenzivnější banánovou chuť je možné také banán rozmačkat vidličkou a až nakonec vmíchat do hotové kaše.

  2. Nicméně pokud opékáte opékejte, poté přidejte burákové máslo, vločky, chia semínka, koření a sůl a mléko. Zamíchejte, přiveďte k varu, snižte teplotu a za častého míchání vařte asi 8 minut, podle nutnosti přidávejte další mléko.

  3. Když je kaše hotová, sejměte z ohně a vmíchejte vanilkový extrakt.

  4. Ozdobte dalším banánem, ořechy, javorovým sirupem, rozinkami...čímkoli chcete.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!