Ovarová zeleninová polévka se ztraceným vejcem dle hajného ze „Šlajfu“

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g hovězího zadního masa
1 žlutá cibule
1 velký rajský protlak
1 velká plechovka červených fazolí
1 malá plechovka bílých malých fazolí
3 stroužky česneku
chilli
1 paliva paprička
1 plechovka loupaných rajčat
2 lžíce jablečného octa
1 lžíce sádla
1 lžíce cukru
1/5 litrů vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Ovarový vývar přivedu v hrnci k varu.

  2. Do vroucího vývaru vsypu cibuli, česnek a celerovou nať na drobno nakrájenou, na drobné proužky nakrájenou kořenovou zeleninu a jarní cibulku nakrájenou na kolečka, růžičkovou kapustu na čtvrtky a dále přisypu koření. Vařím do měkka. Dochutím solí.

  3. Podávám tak, že na dno misky nebo talíře položím ztracené vejce a zaliji polévkou a ozdobím petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!